Vyrostlo za devět měsíců a vzniklo v budově B na místě dřívější lůžkové interny a neurologie. Vedení nemocnice se tak rozhodlo v návaznosti na budoucí nové operační sály, které vzniknou o patro výš.

„V návaznosti na další uspořádání tohoto pavilonu, kdy vzniknou nad rekonstruovaným oddělením nové centrální operační sály, se nabízelo umístění jednoho z žádaných chirurgických oborů, a to umístění ortopedického oddělení. Naší snahou je, abychom s navýšením stávající kapacity lůžek ortopedie zásadně zkrátili čekací doby na žádané operace kolen a kyčlí. Velké poděkování tedy patří zejména zástupcům Karlovarského kraje a zhotoviteli stavby. Nelze zapomenout poděkovat i za trpělivost personálu ostatních oddělení tohoto pavilonu, kteří bez jakéhokoliv omezení provozu stavbu respektovali,“ řekla za sokolovskou nemocnici Jitka Samáková.

Stavaři neměli jednoduchý úkol. „Jednou z nejnáročnějších činností během výstavby bylo skloubit potřeby stavby s běžným provozem nemocnice, k němuž patří hlavně klid. Díky důsledné koordinaci prací na staveništi se dařilo požadavkům oddělení, sousedících s rekonstruovanými podlažími, vyhovět. I když bourání a demolice ve stísněných podmínkách se bez hluku a prachu nikdy neobejdou,“ řekl za zhotovitele Jan Kutač.

Rekonstrukce tohoto oddělení byla zahájena na konci května loňského roku, ukončena v únoru letošního roku a jeho kompletní rekonstrukci financoval Karlovarský kraj.