Konal se 18. března v chodovské pivnici Skleník a za podpory převážně metalových a punkových kapel se tu sešla asi stovka lidí. Peníze poslouží na další nadstandardní vybavení stacionáře.

„Rádi bychom dokoupili další pomůcky pro Snoezelen místnost. Konkrétně na rozšíření nabídky temat. V tomto případě bychom pořídili věci na zprostředkování zážitku z vesmíru,“ uvedla ředitelka Denního stacionáře Mateřídouška Věra Bráborcová.

Finální částka se skládá jak z vybraného vstupného, tak i ze sponzorských darů. „Vážíme si každé pomoci. Iniciativy organizátorů Milana Berana a Jitky Červenkové a přístupu kapel i návštěvníků. Každý ze sponzorů se také může přijít podívat, jak stacionář funguje a na co přispívají. Je možné k tomu využít dny otevřených dveří nebo se domluvit na individuální prohlídce,“ dodala Bráborcová.

Multismyslová místnost SnoezelenMístnost je vytvořené prostředí pro účely senzorické stimulace, relaxace a prožití osobní zkušenosti. V dnešní době je Snoezelen využíván u dětí s postižením, u intaktních dětí a dospělých a v geriatrické oblasti. Snoezelen slouží k vnímání všemi smysly. Využívá světel, zvuků, vůní a dalších pomůcek, aby klientům zprotředkoval prostředí lesa, pobytu u vody a podobně. Slouží ke stimulaci smyslů, k odbourávání rizikových projevů, posílení schopnosti adaptace, socializace a ke snížení poruch pozornosti.