Na nešikovné posunutí a nenavázání dalších spojů upozornily jak školy, tak i rodiče ve formě petice.

„Hned po uveřejnění změny jízdního času nám začaly od lidí a blízkých škol chodit připomínky. Jednalo se především o nevhodně nastavený čas a nenavazování linky pro školáky," uvedl Pavel Bohánek, ředitel Dopravního podniku Karlovy Vary. Pro obnovu původního času se postavila i řada rodičů, formou petice. Tu během pár dní podepsalo přes 40 lidí. „Musím říct, že mě ten počet a rychlost podpisů překvapila. Na druhou stranu mi to přišlo zbytečné, stačilo se jen obrátit na vedení dopravního podniku s připomínkou a vše by se vyřešilo," řekl náměstek primátora Jaroslav Růžička, .

To připouští i ředitel společnosti. „Když se objevila první upozornění, začali jsme celou věc řešit. Dá se říct, že problém byl vyřešen dřív, než vznikla petice," konstatoval Bohánek a dodal: „Průběžně nám chodí podobné připomínky a my se je snažíme zanést do jízdních řádů. Nechceme je však měnit tak často a tak další změna přijde nejdříve v září."

Změnu uvítali především lidé z Tašovic. „Jsem ráda, že to tak dopadlo. Sama jsem s tím problém neměla, ale moje sousedka z toho byla trochu vyděšená," komentovala Jana Klárová.