Nejen lázeňství, krásná příroda a architektura proslavují Karlovy Vary po celé republice. Je to také kulinářské umění zdejších kuchařů, kteří v hotelech a restauracích hostům a návštěvníkům předkládají na talířích až neskutečně lahodné menu. Gastronomie je prostě na vzestupu a slaví úspěchy.

Stejně jako kuchař lázeňského hotelu Thermal Petr Svoboda, který za svůj um získává jedno ocenění za druhým. Naposledy bodoval uplynulou sobotu na Staroměstském náměstí v Praze, kde se konalo v rámci mezinárodního dne kuchařů již druhé mistrovství České republiky ve filetování lososů.
Talentovaný jedenadvacetiletý kuchař Petr Svoboda si odnesl pomyslnou bronzovou medaili. Soutěže se zúčastnil poprvé, nicméně si již tuto kuchařskou disciplínu vyzkoušel v krajském kole, které se konalo u příležitosti Karlovarského Food festivalu, kde zvítězil. Podle svých slov na příštím mistrovství rozhodně chybět nebude, aby se minimálně o stupínek přiblížil prvnímu místu.

Petr Svoboda pracuje v Thermalu na pozici minutkového kuchaře a rád by se stal v tomto hotelu šéfkuchařem. „Pracuji zde už od učení a ve vzdálenější budoucnosti bych si přál vlastnit restauraci,” nastínil své další plány.

Jeho oblíbeným jídlem je čínská a korejská kuchyně. „Je to pro mě radost, vařit i jíst,” ujistil nás.

A jaký je jeho vzor ? „V mém okolí je to šéfkuchař v hotelu Thermal Marino Klouček a ve světovém měřítku určitě Gordon Ramsey,” uvedl.