„Je to naše vize a uvidíme, zda se nám to podaří vše skloubit," potvrdil chuť Pirátů k účasti na vedení Karlových Varů Pavel Raška, předseda místního sdružení Pirátů. To vzniklo v polovině letošního února a do předsednictva byli zvoleni jako předseda Pavel Raška, Daniela Bílá jako první místopředsedkyně a Josef Janů, který je druhým místopředsedou. Na dotaz, proč bylo místní sdružení v Karlových Varech založeno až po bezmála pěti letech od vzniku krajského sdružení, Pavel Raška odpověděl, že je to možná v případě krajského města trochu paradox, ale částečně to byla otázka dostatečného počtu členů. „Volby do obecních zastupitelstev nám však pomohly členskou základnu zformovat natolik, že již mělo smysl toto místní sdružení založit. Pevně věřím, že do příštích obecních voleb již půjdou karlovarští Piráti samostatně," zdůraznil. V uplynulých komunálních volbách totiž Piráti zůstali poněkud skryti v koalici s hnutím O co jim jde?!, KDU-ČSL a Stranou zelených.

Piráti jsou oblíbení především u mladších voličů, kterým je blízký jejich program. Na Karlovarsku jsou velmi aktivní například ve Valči.

Základna Pirátů není veliká, v Karlových Varech má v současné době čtyři členy, ale podle Pavla Rašky se bude rozrůstat. „V hledáčku máme další zájemce o členství. Chceme se odrazit ode dna a věříme, že se nám to podaří," konstatoval.

Předsedou krajského sdružení Pirátů je Petr Třešňák, současný místostarosta Mariánských Lázní. Prvním místopředsedou se stal Jakub Kotal z Aše a druhým místopředsedou právě Pavel Raška z Karlových Varů. Úkol pro Piráty je jasný. „Dovést krajskou organizaci k úspěšným krajským volbám, které se budou konat na podzim příštího roku. „I přes stávající neutěšenou situaci v krajském zastupitelstvu předpokládáme, že konání krajských voleb proběhne v řádném termínu. Budeme však připraveni i na variantu předčasných voleb, jež by mohly proběhnout již v průběhu tohoto roku," uvedl Petr Třešňák.