„Jsem zvědavý, co se ještě na sebe dozvím," odevzdaně poznamenal Roman Maleček, lídr TOP009. Nemusí být smutný, já jsem se také dozvěděla, že píši spoustu nepravdivých lží. Čeština je ale nádherná, takže tento obrat je ukázkou negace negace a já vlastně píši pravdu. Jiný politik mi zase v podstatě naznačil, že jsem nepříčetná, což zatím nejsem, ale přiznávám, že do data komunálních voleb mi to reálně hrozí. Takže jsem raději, když se političtí kandidáti usmívají.

Což nedělá problémy lídrovi ODS Petru Bursíkovi, který i za těchto politicky vypjatých dnů dokáže žertovat.

To když se na magistrátu hovořilo o devadesátém výročí karlovarského gymnázia a na dotaz, kdo z vedení města na této škole studoval, primátor Kulhánek, lídr KOA, uvedl, že on ne, protože je elektrikář.

Náměstek Bursík vzápětí dodal, že on je zedník a na kolegu náměstka Jaroslava Růžičku, lídra STAN, potutelně prozradil, že je prasečkář.

Místo zakaboněného pohledu se na páně Růžičkově tváři rozsvítil úsměv. Konečně. S humorem jde všechno lépe. I volby. To velmi dobře svým volebním heslem vystihla TOP09.

Josefu Märzovi, lídrovi Karlovaráků, zase dělá vrásky, že je v nemocnici tak oblíbený, že by ho to mohlo stát případné hlasy ve volbách. Prostě dobrých chirurgů a ředitelů, kteří dokáží čelit některým nápadům krajských politiků, je jako šafránu.

Josef März na to prý většinou reaguje argumentací, že práce v zastupitelstvu je časově zvládnutelná spolu s jeho fungováním v krajské nemocnici.

„Protože moji pacienti pro mě jsou a budou tím neopominutelným a rozhodně nechci medicínu opustit, protože ta je často tím, kde výsledky dodají sílu bojovat jinde s větrnými mlýny," vysvětlil.

Sociální demokraté se už neskrývají, což je skvělá zpráva. Ostatně, jejich vlajková loď, vedení krajského úřadu, brázdí města a obce v kraji jako na torpédu, a tak trochu by mělo zvolnit.

To asi teď už bude možné, protože Edmund Janisch, lídr karlovarské ČSSD, si nádherně odpočinul v lázních a s lázeňsky šviháckým úsměvem už čile pobíhá po městě.

Ani komunisté ovšem nezahálejí, i když to vypadá, že se zas až tak nepředřou.

Při parlamentních volbách KSČM rozdávala antidivin. Tyhle antiperle Jaroslava Borky, dvojce na komunální kandidátce KSČM, které se mají mimo jiné vždy brát při setkání s blbcem, já hltám po hrstech. Uvítala bych další.

Takže všem do říjnových komunálních voleb držím palce, a to včetně ALTERNATIVY, i když bychom i s kolegy už byli nejraději, aby bylo po volbách.