Výše částky rozdělování financí v druhé vlně bude známa až po březnovém zasedání zastupitelstva. „Tato částka by měla přijít z hazardního účtu. Momentálně to vypadá, že to bude o něco méně než loni," uvedl předseda karlovarské kulturní komise Vladimír Suchan.

Na finance budou mít možnost si sáhnout i menší karlovarské kluby, které se starají o místní alternativnější kulturní scénu. „Stejně jako loni chceme podpořit i tyto subjekty, a to ty, které se nám v minulosti osvědčily, i nové. Jedním z osvědčených je například Chilli Chilli Bar. Nově jednáme také s Hudebním klubem Irská či bývalou Masařkou neboli nynějším klubem Crux," dodal Suchan.

Co se týče otázky karlovarského letního kina, jedním z bodů setkání komise byla podpora ´akcí´ v tomto prostranství. „Rádi bychom, aby pořadatel, který tu udělá akci, měl 99 procentní slevu na nájmu. Hradil by si pouze náklady spojené s provozem, jako je například úklid, energie nebo voda. Této možnosti by se dostalo naprosto komukoliv, kdo by tu projevil o organizování koncertu zájem. Jediné, co by se hlídalo, by byla dramaturgie programu kina. Předcházelo by se tak podobnosti akcí, aby nebyly dva obdobně laděné rockové koncerty týden po sobě a podobně," doplnil předseda.

Členové karlovarské kulturní komise se pak podle předsedových slov na většině plánů téměř jednohlasně shodli.

Další kolo rozdělování se uskuteční tedy po březnovém zastupitelstvu. To se uskuteční v úterý 24. března. Poté bude určena výše částky i velikost jednotlivých příspěvků.