Policejní akce na tržnici v Potůčkách, nazvaná Úder, pomohla zmapovat a zamezit protizákonné činnosti místních trhovců. Ti měli ve svých stáncích například nebezpečnou pyrotechniku, špatné protipožární zabezpečení nebo neplatný živnostenský list. „Akce probíhala ve spolupráci s německými policisty a celá byla zaměřena na prodej omamných a psychotopních látek," uvedl Pavel Valenta, mluvčí policie.

 Policisté z Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje v pondělí v poledne zahájili rozsáhlou akci, zaměřenou na kontrolu stánků a tržnice v obci Potůčky. „Při akci se policisté také zaměřili na pátrání po osobách a věcech, prodej nelegálního zboží, jako je alkohol, cigarety, oděvy a další věci. Celé této akce se účastnilo přes sto osob," doplnil Valenta.

Policejní akce Úder v Potůčkách.

Tržnici kontrolovali policisté z pořádkové a dopravní policie, psovodi se čtyřnohými pomocníky, vycvičenými na vyhledávání drog a výbušnin, kriminalisté, policisté z cizinecké policie a policisté z Policejního ředitelství Jihozápadní Sasko.

„Této akce se také účastnil strážník obecní policie Potůčky, hasiči z Hasičského záchranného sboru Karlovarského kraje, kteří kontrolovali dodržování požární bezpečnosti, týkající se zejména stavu elektroinstalace, únikových cest a množství prodávaného alkoholu na stáncích a vybavení hasebními prostředky, zástupci České obchodní inspekce Plzeň, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, pracovnice ze Živnostenského úřadu Ostrov a Celní správa České republiky," dodal policejní mluvčí.

Policejní akce Úder v Potůčkách.

Během rozsáhlé policejní akce bylo zkontrolováno necelých osm desítek osob a pětadvacet vozidel.

„U jednoho prodejce byl zjištěn neplatný živnostenský list. Hasiči při kontrolách provedli osmašedesát tematických kontrol a v devětadvaceti případech zahájili správní řízení s prodejci, ve kterém uložili pokuty v hodnotě 267 tisíc korun v souvislosti s protipožárními opatřeními. Při kontrolách, byla také nalezena nebezpečná pyrotechnika III. stupně. Česká obchodní inspekce v sedmnácti případech zajistila padělky v zatím nezjištěné hodnotě. Pracovnice živnostenského úřadu Ostrov uložila čtyři pokuty za porušení živnostenského zákona," dokončil Valenta.