„Filmy nás zavádějí do různých míst naší planety, ukazují mentalitu a kulturu tamních obyvatel. Festivalu se pravidelně zúčastňují čeští, slovenští a zahraniční autoři, filmová studia, národní televize i soukromé televizní společnosti, a to v profesionální i amatérské rovině," posal ředitel festivalu Jiří Kráčalík.

Návštěvníci, kteří o víkendu zamíří na božídarskou radnici, se mohou těšit například na filmy z Madagaskaru, na putování Hervé Neukomma od And k Atlantskému oceánu, na film o expedici na osmitisícovku Kančendženga, splav neznámé africké řeky, který zavede slovenské filmaře k unikátnímu přírodnímu kmenu Suri, nebo ukázku díla Marka Audy, coby fotografa, spisovatele a znalce podzemí Moravského krasu.

K vidění toho bude samozřejmě mnohem více. Informace o vstupném a podrobný program Mezinárodního festivalu outdoorových filmů naleznete na stránkách www.outdoorfilms.cz.

A pozor, komu by se to o víkendu nehodilo, putovní festival zavítá do Karlovarského kraje ještě jednou, a to od 19. do 21. listopadu do Chebu.