Právě tato reklamní agentura smlouvu s pražským zadavatelem na výlep těchto plakátů uzavřela.
„Jakmile jsme ale zjistili, co se na reklamních tubusech v centru lázeňské zóny objevilo, smlouvu jsme zrušili," vysvětlil Robert Fürst, majitel agentury Boom. Reklamní tubusy měla totiž tato firma pronajaté od města a využívat je může pro informování o kulturních, sportovních nebo společenských akcích. „Tvrdili, že jde o plakáty filmové, a tudíž nic neporušili. My jsme to ale odmítli a této firmě jsme dali výpověď," vysvětlil Robert Fürst.

Tím ale celá plakátová anabáze s Rusem v domě neskončila. Robert Fürst byl onou pražskou firmou označen za zbabělce, protože prý od něj čekali osobní odvahu a kvůli zrušení smlouvy mu hrozili i právníky. „Nabídl jsem jim, že jim vytiskneme banery s tímto nápisem, a ať si s nimi stoupnou na Starou Louku sami. To by byl zase jejich projev osobní odvahy," dodal majitel reklamní agentury.
Zatímco pro Boom tento skandál končil, v Grandhotelu Pupp aféra pokračovala. Kromě plakátů si ona firma nechala vytisknout i samolepky, kterými tento hotel doslova oblepila. A vypuklo zde doslova úklidové šílenství. Personál měl co dělat, aby je stíhal odstranit z toalet a foyer.
„Uklízečky byly úplně nešťastné. Ten rudý nápis Pozvi Rusa do domu, ukradne ti vlast s vyobrazeným rudoarmějcem vyloženě provokoval a ony se bály skandálu i toho, že pokud si některý host bude stěžovat, přijdou o práci," uvedla jedna ze svědkyň. A aby toho nebylo málo, festivalové minerálky zdobil onen nápis také. Podle Jana Kopála, mluvčího magistrátu, nepřišla na vedení města jediná stížnost.
„Hodně se o tom hovořilo, ale plakáty rychle zmizely. Nevíme, proč se ona firma chtěla v Karlových Varech takto prezentovat. Možná, že chtěla prostě zaujmout a možná se dočkáme pokračování. Třeba chtěla jenom zjistit, jak na nápis budou lidé reagovat a zdokumentovat to," uvedl mluvčí města. Doplnil ale, že politické nápisy a transparenty na výlepové plochy města nepatří.
A mínění lidí? „Byla to provokace, ale dalo se čekat, že někdo si do Rusů v Karlových Varech píchne. Vždyť město je je jich plné a masivně skupují byty a domy a v kontextu toho, co se nyní děje na Ukrajině, také ne úplně od věci," uvedla jedna z Karlovaraček. ⋌