Ve vedení jedné z nejznámějších neziskových organizací, která v loňském roce pomohla téměř 1300 dětem, musí zvládat celou řadu úkolů. Jak hodnotí své dosavadní působení v organizaci? Jaké příběhy se jí vryly do srdce a jaké plány do budoucna tato čerstvá čtyřicátnice a milovnice běhu má?

Na svůj mladý věk máte za sebou nebývalé kariérní úspěchy, jak jste se k práci ve vedení SOS dětských vesniček dostala?

V SOS dětských vesničkách jsem vždycky chtěla pracovat, už od studií mě téma náhradní rodinné péče velmi přitahovalo a SOS dětské vesničky mi byly známy jako tradiční organizace, která se touto problematikou zabývá. Ovšem nikdy by mě nenapadlo, že budu tuto organizaci vést. Začala jsem zde pracovat na řadové pozici poradce pro kvalitu péče. Z té jsem se vypracovala na pozici programové ředitelky a během dvou let jsem se stala i zástupkyní ředitele. Ve funkci ředitelky jsem nedávno oslavila první rok působení.

Pracovala jsem celý svůj profesní život v sociální oblasti, mnoho let jako psycholožka v různých zařízeních, pracovala jsem i v diagnostickém ústavu, všechny zkušenosti mě velmi obohatily a dodnes z nich čerpám. Ale nikdy dříve jsem neměla možnost poskytovanou péči měnit nebo zvyšovat systémově, pouze výkonem mojí vlastní práce. Takže nyní jsem moc ráda, že mohu vstupovat do procesů, které zvyšují kvalitu, nastavují monitorování kvality poskytované péče, a také že ze své pozice mohu snad i účelně komentovat navrhované systémové změny v rámci resortu.

Jaký je pracovní den ředitelky SOS dětských vesniček?

Velmi pestrý! Rámcově mám vždy den naplánovaný dopředu, ovšem realita tomu málokdy odpovídá. Kromě různých schůzek, spousty hrnků kávy, rozhovorů se zaměstnanci a telefonátů obsahuje mnoho administrativy, která se týká provozu a chodu organizace a jejích jednotlivých složek. Protože pracuji s týmem úžasných lidí, kteří své práci rozumí, a vím, že se na ně mohu spolehnout, mohu svoji práci dělat naplno. Troufnu si dokonce říci, že SOS dětské vesničky provozují své služby na nejvyšší úrovni. Dokazují to i výsledky nedávné inspekce kvality sociálněprávní ochrany dětí, od které jsme dostali velkou pochvalu. Bez našich šikovných zaměstnanců by naše organizace nebyla tím, čím je.

Zahájení lázeňské sezony v Karlových Varech.
OBRAZEM: Prameny jsou požehnány
NOVÁ STANICE je ještě větší než hala samotného letiště.
Hasiči mají na letišti novou, moderní stanici