Jelení pramen

Na Puškinově stezce vytéká ze stráně čirá studená vodička. Jde o Jelení pramen. Když jsem šel dopoledne kolem, okupovala ho čiperná babka, která měla na kárce deset pet lahví. Byla vyplašená a rozhlížela se, uklidnil jsem ji, že je mi to jedno. Průzračná tekutina, o kterou bude v příštích desetiletích nouze, teče ze země hodně pomalu. Žena mi potvrdila, že vodu veze příbuzným a pití je pro ně požitkem.

Kavárna v Zawojském?

Byl jsem u toho, když skupina Japonců obdivovala secesní dům na Tržišti. V budově byl původně krejčovský salon, později i kožešnictví, Živnostenská banka a hotel. Za dvacet let jsem zde zaznamenal už tři přestavby. V začátku letošního roku stavební dělníci předělávali přízemní prostory na kavárnu. Prý zpevňovali konstrukci a rozšiřovali hygienické zázemí. Objekt je už několik měsíců uzavřen a nic se tu neděje.

Vanke boduje nejen ve sportu

Právník karlovarského magistrátu Jan Vanke je úspěšným nohejbalistou několikanásobného mistra republiky SK Liapor Witte Karlovy Vary. Trénuje mládež a reprezentuje Českou republiku. Je jazykově vybavený a nedávno jsem ho potkal, jak spěchal k soudu. Na sobě měl perfektní oblek, přes ruku si nesl talár.

Senioři

V okolí Národního domu, ale i poblíž autobusové stanice u Tržnice se každodenně dopoledne shlukují senioři, kteří aktivně diskutují o úspěších, či spíše neúspěších současných karlovarských sportovců. V hloučcích poznávám hokejisty Jánského a Podlahu, fotbalisty Crkvu, Honomichla, ale i volejbalistu Trojana. Moc radosti nemají.

Vřídlovod v Mariánskolázeňské

Několik týdnů komplikovala dopravní situaci v Mariánskolázeňské ulici výstavba takzvaného vřídlovodu. Výkop začal v prostorách Lázní I a pokračoval ulici až k dolní stanici bývalé lanovky. Potrubí zde bude napojeno na stávající řád a vřídelní voda bude pokračovat V potrubí, které je umístěno na tělesu bývalé lanovky, až do Imperialu. Autobusům MHD výkop situaci hodně znesnadňoval.

Jiří Suchý v Blaníku

Pražské divadlo Semafor, které funguje už 53 let, odehraje v karlovarském Městském divadle hru Blaník (26. 11.). Hru napsal a režíroval spoluzakladatel Semaforu Jiří Suchý. Dvaaosmdesátiletý principál slavného divadla hraje, zpívá a tančí s řadou známých herců, v čele s Jitkou Molavcovou. Doprovází je živá kapela. Hvězdným hitem je píseň 'Kdykoli, kamkoli', kterou napsal kytarista Pavlíček. (12)