To tady ještě nebylo. Prakticky celé vedení karlovarského magistrátu, primátor Kulhánek i jeho dva náměstci, se rozhodli kandidovat do podzimních krajských voleb. Petr Kulhánek, Jiří Klsák (oba KOA) a Jaroslav Růžička (nezávislý) se objeví na společné kandidátce hnutí Starostové a nezávislí (STAN) a TOP09.

„Od Starostů a nezávislých jsme obdrželi nabídku, že bychom do voleb s nimi měli jít jako Karlovarská občanská alternativa. To náš sněm odmítl, ale každému členovi KOA ponechal na zvážení , zda chce kandidovat. Pochopitelně za KOA,“ uvedl primátor Kulhánek. Ten svou kandidaturu považuje za důležitou. „Je třeba užší součinnost mezi krajem a Karlovými Vary. Zjednoduší to komunikaci i operativnost i spolupráci mezi městem a krajem,“ vysvětlil.

Zatím není jasné, na jakém místě pětačtyřicetičlenné kandidátky se Kulhánek ocitne. Podle senátora a starosty Božího Daru Jana Horníka, který je lídrem TOP09 a STAN do krajských voleb, to vyplyne z dalších jednání, ale už nyní se hovoří o šestém místě.

Kromě Kulhánka a Klsáka se z KOA na kandidátce objeví také Vlastimil Lepík, Stanislav Burachovič, Petr Končel a Martin Petr.

Karlovarské členy TOP09 jejich nominace překvapila. „Do výběru navržených kandidátů si vzájemně nezasahujeme, ale čekali jsme, že nejprve to STAN projednají s námi,“ uvedl Roman Maleček, předseda karlovarské TOP09.

Kandidují za KOA do krajských voleb

Kandidátka TOP09, Starostové a nezávislí: primátor Petr Kulhánek, náměstek Jiří Klsák, zastupitelé Vlastimil Lepík a Stanislav Burachovič, Petr Končel, Martin Petr.
Na téže kandidátce je také náměstek Jaroslav Růžička.