Zprávu potvrdil Vladislav Podracký, mluvčí KKN. „Díky dohodě s touto pojišťovnou bude možné letos provést v Karlovarské krajské nemocnici více operací. Od ledna se v nemocnici otevře také nová akutní lůžková rehabilitace," uvedl mluvčí. „Jde o dobrou zprávu především pro pacienty," uvedl po včerejším jednání generální ředitel KKN Petr Svoboda s tím, že dohoda se týká především dvou oblastí, ortopedických a kardiologických operací. A doplnil, že KKN tak může navýšit počet voperovaných kardiostimulátorů i výměn v letošním roce až na celkový počet 200 výkonů. „A obdobně se nám podařilo vyjednat zvýšení finančního objemu na operace totálních endoprotéz, kde bychom se mohli dostat až na 250 kusů," zhodnotil výsledky jednání ředitel Svoboda.

Úspěšná dohoda mezi KKN a VZP v konečném důsledku znamená, že na rozdíl od některých jiných nemocnic, nebude muset ta karlovarská ani v závěru roku omezovat operativu v uvedených oborech.

K dalším výrazným posunům v nabízené péči pak bude patřit i otevření nového oddělení akutní lůžkové rehabilitace v nemocnici v Karlových Varech. „To zahájí provoz už 2. ledna příštího roku a sloužit bude hlavně pacientům neurologického oddělení, nebo lidem po náročných ortopedických operacích," doplnil mluvčí KKN Vladislav Podracký.

Karlovarská krajská nemocnice se stále potýká s propadem financí. Její ztráta by mohla dosáhnout až 130 milionů, nicméně nemocnice v současnosti provádějí úsporná opatření, která by měla výši ztráty eliminovat.