Kolem jedenácté hodiny začalo hřmět a pořádný rachot trval skoro hodinu. Když už to vypadalo, že zůstane pouze u těchto nebeských efektů, spustil se déšť. Nejdříve jen tak na zkoušku a nijak silný. Pak ustal, aby začala za pár minut pršet nanovo. I v tomto případě to vypadalo, že se nic zvláštního dít nebude. Až do třetice se tam někde nahoře otevřela stavidla. Pěší zóna T. G. Masaryka v obchodním a správním centru města se proměnila v řeku. Kdo mohl, uprchl do úkrytů. Kanály neměly absolutně šanci takový příval vody pobrat a řada míst ve městě ze během chvíle změnila v rybníky či jezera. Například na křižovatce pod Varšavskou ulicí to vypadalo, že auta spíše plují a mnozí řidiči projížděli úsek s obavami. Voda natekla do mnoha sklepů, odpoledne budou mít nejspíše práci hasiči. Liják byl tak silný, že se na silnici I/6 mezi Bochovem a Andělskou Horou zastavila skoro na deset minut doprava. Živly přestaly řádit nad krajským městem kolem půl druhé.

Pod vodou se ocitly nejen ulice v Karlových Varech, ale i v Nejdku nebo na Mariánskolázeňsku. Odčerpávat vodu museli vyjíždět i hasiči. Na vině jsou v tomto případě lokální bouřky, které se tvoří z horka. „Pro meteorology je nyní situace nepřehledná. Přívalové deště se nedají dopředu předpovídat. Od ranních hodin, jakmile začíná svítit slunce, se totiž začíná odpařovat vlhký vzduch, rychle se pak tvoří oblačnost, která nestačí z regionu odcestovat. Právě z této kupovité oblačnosti se tvoří tak silné srážky," vysvětlil Rudolf Kovařík z Klimatologické stanice v Šindelové.

Podle informací Hasičského záchranného sboru Karlovarského kraje zasáhly náš region lokální povodně. Nejhorší situace je v současnosti na Karlovarsku a Mariánskolázeňsku. Hasiči aktuálně zasahují na 15 místech.
„Velice komplikovaná situace je v Sedleci na křižovatce u kostela. V této souvislosti prosíme občany, aby se tomuto místu vyhnuli a zvolili objízdnou trasu. Rovněž žádáme občany, kteří mají zatopené sklepy, aby vyčkali ustání srážek a poté kontaktovali hasiče. V nejbližších hodinách je očekáván příchod ještě jedné bouřky od jihu a zintenzivnění srážek," upřesnil náměstek hejtmana Karlovarského kraje Jakub Pánik.

Posádka záchranky zasahovala v Kraslicích, kde se mladý muž před deštěm schoval pod střechu a zasáhl jej blesk odražený od okapu. K vážnému zranění nedošlo, přesto záchranáři muže odvezli do sokolovské nemocnice na další vyšetření.
Blesk úřadoval také na letišti v Karlových Varech. „Podle informací letištních hasičů blesk uhodil v blízkosti letadla, kde se pohyboval v tu dobu člověk. Naštěstí zůstal při vědomí a záchranáři jej také převezli do nemocnice, v Karlových Varech," uvedl Pánik, který společně se zástupci Integrovaného záchranného systému monitoroval situaci v celém regionu.
Aby toho nebylo málo, v Karlových Varech během dneška hořelo v jednom z panelových domů, i když tentokrát požár neměla na svědomí bouřka. Nikdo z obyvatel paneláku nebyl ohrožen na životě, dva lidé se nadýchali kouře. Hasiči požár úspěšně zlikvidovali. „Hasiči i záchranáři zůstávají i nadále připraveni v případě potřeby zasáhnout. Děkuji za jejich nasazení při dnešních akcích a apeluji na všechny obyvatele regionu, aby byli opatrní a přizpůsobili své aktivity výkyvům počasí," dodal Pánik.