Obě lékárny budou v provozu od deváté hodiny ranní do devíti hodin večer. Obě lékárny budou otevřeny na základě dohody Karlovarského kraje a Karlovarské krajské nemocnice. “Hledali jsme cestu jak pomoci lidem v regionu po této změně zákona a jsem rád, že se nám podařilo najít právě toto řešení,” uvedl Jan Bureš, radní kraje pro zdravotnictví. V průběhu svátků totiž řada obyvatel kraje využívá pohotovostních služeb v nemocnicích a tak je pro ně právě otevření nemocničních lékáren optimální. Na rozpočet kraje přitom toto opatření nebude mít žádný dopad, službu zajistí nemocnice v rámci běžného provozu.

Zákon, kvůli kterému musí v průběhu vybraných státních svátků zůstat zavřené obchody s prodejní plochou nad 200 metrů čtverečních vstoupil v platnost v roce 2016. Letos tak, kromě Velikonočního pondělí, půjde ještě o 8. května, 28. září a 28. října, 25. a 26. prosince. Na Štědrý den, pak obchody musí zavřít do 12 hodiny.

„Ve dnech kdy budou velká nákupní centra zcela uzavřena ale díky této dohodě lidé bez lékárny nezůstanou a mohou přijet do obou našich nemocnic,“ dodává MUDr. Josef März, generální ředitel Karlovarské krajské nemocnice.