Za hotel Klínovec i s pozemkem pod ním chce Boží Dar minimálně dvacet milionů korun. A zájemci se ozvali. Stejně jako právníci potenciálních kupců, kteří Boží Dar upozornili, že ne všechny podmínky, za nichž město hotel prodává, jsou v pořádku, a jejich klienti si kvůli možným majetkovým komplikacím proto transakci rozmýšlí. Důvodem byly nejasnosti ve vypsaném záměru. Ten by podle názoru právníků mohl kdokoliv napadnout.

„My jsme proto záměr prodeje zatím stáhli a podmínky přepracováváme tak, aby byly precizněji definovány. My prodáváme hotel a pozemek pod ním, což z původního zadání nebylo zřejmé. My nechceme nic riskovat, proto podmínky prodeje upravíme," vysvětlil starosta Horník. O novém majiteli hotelu původně rozhodovala pouze cena. „Ta byla jediným kritériem. My bychom ale chtěli hotel nejen prodat, a to včetně dalšího pozemku pro jeho zázemí, bazén a stravovací provoz. Rádi bychom také, aby s městem nový vlastník spolupracoval. Zbytek parcel na vrcholu Klínovce mu nabídneme do pronájmu a ty by zasanoval, mohla by zde být například sportoviště, a Božímu Daru by pak za ně hradil roční nájem," vysvětlil změny v prodeji Klínovce starosta.

Podle něj by bylo pro Boží Dar jenom přínosem, kdyby v budoucnu do rozpočtu každoročně přibyl třeba milion korun. Proto se kritéria prodeje Klínovce zřejmě rozšíří a tím hlavním už nebude pouze cena. „Zatím to zvažujeme a budeme se snažit kritéria citlivě nastavit. Stále ale platí, že zájemce, který se chce účastnit soutěže, musí složit dvacetimilionovou jistinu. A to i bankovní zárukou. Na všem nyní pracujeme. Teď už si dáme pozor a záměr prodeje zveřejníme během několika týdnů," doplnil starosta Horník.