Průmyslová zóna se zde rozroste o dvě nové fabriky, které by podle předpokladů mohly nabídnout až tisícovku nových pracovních míst.

„Německá firma Behr projevila zájem o pozemky ležící u ostrovské průmyslové zóny. V současné době již probíhají pozemní práce. Poté by měla, na základě stavebního povolení začít stavba první haly. Povolení by mělo být podle předpokladu vyřízeno do konce srpna a samotná hala by pak měla být hotová do konce tohoto roku," uvedl starosta Ostrova Pavel Čekan. „Zapracovali jsme na změně územního plánu, aby zde místo zemědělské půdy mohly být nové parcely pro rozvoj průmyslu ve městě," dodal.

„Firma Behr se specializuje na výrobu automobilových součástí, jejichž největším odběratelem je nejspíše firma Mercedes. Druhá firma, která zde chce také v budoucnu postavit svou výrobnu, má podobné výrobní zaměření," pokračoval Čekan.

„Pobočka Behr Ostrov je již založena, její administrativní sídlo už nyní sídlí v prostorách Vejškovky. V příštím roce by už měl být spuštěn také zkušební provoz v první hale, kde už bude zaměstnáno až sto padesát zaměstnanců. Do konce roku 2014 by pak měla být kompletně hotova celá výstavba nového komplexu hal," dodal dále starosta.

„Město se snaží jít investorům vstříc. K halám plánujeme zavést i linky MHD a meziměstské autobusy. Přičemž firma přislíbila, že postaví jednu zastávku a město Ostrov tu druhou. Dále Behr přislíbil i spolupráci s naší průmyslovou školou," řekl Pavel Čekan.

„Nejvíce si od toho slibujeme rozvoj pracovních míst ve městě i v okolí. Nové pracovní příležitosti rovněž ovlivní i trhy s byty a podnikatelské aktivity, jako jsou například supermarkety, trafiky i menší obchody všeho druhu. Pokud se vše povede, jak má, budeme v Karlovarském kraji na druhém či třetím místě v žebříčku nabídky zaměstnání," dokončil starosta Čekan.