„Včera jsme zaznamenali několik nehod. Jednalo se však jen o škody na vozidlech. Více práce jsme měli s popadanými stromy, a to především kolem Perninku a také na Bochovsku. Zde byla situace nejhorší v okolí hlavního tahu na Prahu, kam policisté často vyráželi korigovat dopravu, když hasiči odstraňovali popadané stromy," popsala situaci krajská policejní mluvčí Zuzana Týřová.

„Co se týče výjezdů s přihlédnutím na počasí jedná se opravdu nejvíce o popadané stromy. Oproti minulým dnům je však situace klidnější," potvrdil mluvčí hasičů Martin Kasal.

Zvýšený počet úrazů spojený s počasím nezaznamenala ani Karlovarská krajská nemocnice. „Dá se říct, že je poměrně klid. Spíše očekáváme více pacientů, až začnou předvánoční nákupy," řekl mluvčí krajské nemocnice Vladislav Podracký. Za nákupy totiž vyrazí i starší lidé, kteří mají problémy se stabilitou a náledí se stane jejich nepřítelem.

O zlepšení situace v kraji mluví i dispečer krajských silničářů Josef Bulka.

„Zatím se vše daří zvládnout. Krom několika kopců, kde v noci z úterý na středu uvízlo několik kamionů, se dají všechny komunikace sjet se zvýšenou opatrností. Stav průběžně kontrolujeme a podle toho nasazujeme naše síly," dodal Bulka.