Policie by měla nyní prověřit, jestli byl vysokoškolský diplom, který předložil Vítězslav Janků v rámci výběrového řízení na místo ředitele Krajské správy a údržby silnic Karlovarského kraje, v pořádku.

Janků byl jmenovaný po výběrovém řízení do funkce šéfa krajských silničářů letos v dubnu, před několika dny ale na funkci rezignoval.

Bývalý ředitel příspěvkové organizace Krajská správa a údržba silnic pan Vítězslav Janků, jmenovaný do funkce v dubnu 2017, předložil v rámci výběrového řízení vysokoškolský diplom, který nebyl, zatím podle ústního vyjádření zástupců Českého vysokého učení technického v Praze, vydán touto vysokou školou. Vzhledem k důvodnému podezření, že došlo ke spáchání trestného činu padělání a pozměnění veřejné listiny, v okamžité reakci na toto zjištění schválila Rada Karlovarského kraje na svém mimořádném jednání v pondělí 26. června podání trestního oznámení k prověření uvedených skutečností.

Rada zároveň vzala na vědomí rezignaci pana Janků, i v případě, že by nerezignoval, došlo by k jeho okamžitému odvolání. Na pracovní místo ředitele této příspěvkové organizace jmenovala na dobu určitou Ing. Petra Šťovíčka,“ uvedla hejtmanka Jana Vildumetzová.

Na to, že se má Janků prokazovat údajně falešným diplomem, měl někdo, patrně anonymně, upozornit krajské zastupitele. Náměstek hejtmanky Martin Hurajčík proto vznesl dotaz na ČVUT, jak se věci mají. Kraj by měl nyní ještě obdržet písemné prohlášení vysoké školy.

Dnes už bývalý ředitel krajské příspěvkové organizace Janků odmítá, že by byl jeho vysokoškolský diplom nepravý. Tento případ považuje za politicky motivovaný s úmyslem poškodit hejtmanku.

Ilustrační foto.
Podvedla úřad, teď jí hrozí pět let