Návštěvníky Rolavy, především pak bruslaře, zaskočí asi nejvíce přerušená dráha. Přes ni vede provizorní panelová silnice, která slouží k navážení a odvážení materiálu na ostrůvek. Přes tuto komunikaci se dá dostat po přejezdu, což ovšem vyžaduje větší dávku pohybového nadání. „Raději se odtud vracím nazpět a vlastně tak neodkroužím celé kolečko," uvedl jeden z projíždějících bruslařů.

Stavební práce mají skončit podle smlouvy s firmou do 30. dubna. Deníku to řekl jednatel městské společnosti KV City centrum Petr Masák. „Z toho termínu nejsme úplně nadšeni, protože 1. května zahajujeme oficiálně novou sezonu Rolavy. Nezbývá než věřit, že dělníci všechnu práci stihnou," podotkl. A poznamenal, že už slyšel o několika stížnostech lidí, že se na stavbě nic neděje. „Já nevím, nakolik jsou tyto stížnosti oprávněné. Nám se také na jednu stranu zdá, že se tady nic moc neděje, a na druhou stranu tu je vidět, jak se břehy mění k lepšímu," dodal Masák.

A na co se mohou od května návštěvníci Rolavy těšit? Tou největší je nová nafukovací trampolína vedle vodní záchranné služby. Další změnou je nová lávka na ostrov, která je nyní před dokončením. K dispozici bude nový chodník od pergoly k bufetu a před bufetem, nové informační tabule v areálu a také přehledné hodiny. Už loni instalovali na Rolavě pro maminky přebalovací pult na miminka a zmizel pro bruslaře nepříjemný schod na mostě. „Do zahájení sezony bude hotová nová půjčovna, sezení pod slunečníky i pouliční knihovna, kde si cestou na pláž mohou návštěvníci vzít knihu. Ani teď před sezonou nebyl areál prázdný, konalo se tady například cvičení pro maminky," dodal Masák.