Jestliže se vloni zdálo, že k vidění je toho, až oči přecházejí, letos bylo prezentací připraveno ještě více. „Kromě statických ukázek techniky a vybavení záchranářů byla připravena řada akcí. Ať už to byla záchrana tonoucích, představení práce kynologů nebo policejní zásah," uvedl výkonný manažer asociace Lukáš Hutta.

„Každý rok se snažíme, aby byl program co nejatraktivnější pro celé rodiny s dětmi. A aby si odtud všichni odnesli také řadu cenných zkušeností pro běžný život," poznamenala k programu prezidentka asociace Veronika Krajsová.

Dospělí si tak mohli například vyzkoušet na speciálním simulátoru, jak vypadá čelní náraz v rychlosti 30 kilometrů za hodinu. Policisté hravou formou zkoušeli děti, zda znají čísla záchranářů, a radili, jak si je velmi dobře zapamatovat, pokud by je potřebovaly. U všech stanovišť vznikaly fronty dětí, které si chtěly třeba zkusit, jak se stříká z požární hadice a jaký má asi pocit člověk, jenž je spouštěn ze skal ve speciálním nosítku Horské služby. Při Dni záchranářů se představila i řada charitativních organizací.