Město tak může areál rozvíjet a modernizovat. Zdejší vodní plocha tak už nebude mít statut chovného rybníka, ale moderního městského koupaliště.
Z Rolavy se rybáři přestěhují na Kolovák a od města získali i dva rybníky Zátiší.

„Část pozemků pod kioskem na Rolavě jsme směnili za pozemky u rybníku Krach v Olšových Vratech. Jsem velmi rád, že k dohodě došlo a v další modernizaci Rolavy už tak nic nestojí," vysvětlil náměstek Petr Bursík (ODS).

„Vodní plochu na Rolavě uvolníme pro město, které ji mělo od nás dosud zapůjčenou. Z naší strany nevidíme překážky, tudíž se areál Rolava může dále rozvíjet," uvedl předseda karlovarského Českého rybářského svazu Michal Blahušek.

Domluva mezi rybáři a karlovarským magistrátem nebyla jednoduchá a město se o ni snažilo roky. Obě strany ale ze svých požadavků slevily. „Snažili jsme se získat do vlastnictví rybník v Krokově ulici, ale od toho jsme ustoupili. Město má v této lokalitě určité záměry a nám bohatě stačí výpůjčka na pětadvacet let," doplnil Blahušek.

Rybáři v tomto rybníce budou chovat pouze malé ryby, protože v loňském roce si jej oblíbili pytláci. „Přišli jsme tak o tři sta pstruhů," postěžoval si předseda rybářského svazu.

Rybáři nepočítají s tím, že by rybník Kolovák, který získali za vyklizení Rolavy, oplotili a lidé se zde nemohli koupat. „Na to, že Kolovák je chovným rybníkem, návštěvníky upozorní cedule. Koupání zde ale bude na vlastní nebezpečí a bez plavčíka. Rybník budeme kvůli rybám hnojit a vápnit," odvětil Blahušek na dotaz, zda Kolovák bude pro lidi v letních měsících i nadále přístupný.

Směnu vodních ploch musí odsouhlasit karlovarské zastupitelstvo a podle náměstka Bursíka to bude v březnu. „Pak začneme s úpravami areálu," dodal náměstek.

Směna rybníků:

Vodní plocha Rolavy činí 5,5 hektarů. Rybáři jej směnili za tři rybníky. Za Kolovák, který má tři hektary, za Zátiší 1 o dvou hektarech a Zátiší 2 o jednom hektaru. Karlovarská rybářská obec má 1 476 členů, z toho 50 dětí