VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Slušně se najíst na filmovém festivalu? Není to jednoduché...

Karlovy Vary - Mezinárodní filmový festival není jen o filmech, ale i o tom, kde a jak se dobře najíst. Každý rok se nabízí několik možností, ale pokud se chce návštěvník festivalu alespoň trochu slušně najíst, musí si s sebou přivézt královský rozpočet.

8.7.2016
SDÍLEJ:

KAŽDOROČNĚ LÁKÁ NEJVÍCE FESTIVALOVÝCH NÁVŠTĚVNÍKŮ BAGETERIE BOULEVARD, kde se slušně najedí za relativně přijatelnou cenu. Velkým plusem jsou čerstvé suroviny.Foto: Foto Deník šmu

Tradičně si můžete koupit halušky ve stanu Lobkowicz jen za 30 korun za 100 gramů nebo vegetariánské nudle za 80 korun. Pro opravdové labužníky je k mání hamburger za 140 korun nebo smažené hranolky za 45 korun. U pošty nabízejí stánky tradiční trdelník za netradičních 60 korun.

Pro slušnější jídlo si mohou zajít návštěvníci do Bageterie Boulevard, kde se jim jejich oběd sice prodraží, ale aspoň se najedí. Za bagetu, patatas a nápoj dají návštěvníci kolem 150 korun, pokud si nedají chef menu nebo festivalovou specialitu, to už se dostanou i přes 200 korun na osobu. K snídani si pak mohou dát palačinku s ovocem a maskarpone jen za 85 korun.

Během festivalu není nouze ani o dobrou kávu. Kavárna Nespresso letos sídlí přímo u Thermalu. Má to ale jeden háček. S kávou si nemáte prakticky kam sednout. Minimum míst k sezení si urvou ranní nadšenci, co si šli pro lístky. Horní patro kavárny, které vás z dálky láká, je určeno jen pro vyšší společnost.

Ale nezoufejte, můžete si ji dát také v Domě České televize nebo v Becherově vile, kde si už máte kde sednout.

Po cestě od Thermalu k Puppu to můžete vzít přes Vodafone pláž, kde vám namíchají cocktail, natočí limonádu, pokud jim bude fungovat pípa, nebo si můžete dát čerstvě připravené jídlo. Wrapy mají jednotnou cenu 95 korun. Zdravější varianta v podobě salátu se pohybuje v rozmezí od 115 do 135 korun. Pro příznivce smažených pokrmů jsou v menu smažené sépiové kroužky za pouhých 85 korun.

Cestou k Puppu narazíte na další občerstvení přímo v Domě České televize, kde si můžete dát domácí štrúdl jen za 60 korun za porci nebo farmářský chleba ve čtyřech různých provedeních v cenovém rozmezí od 45 do 65 korun.

Becher´s bar se během festivalu proměnil v Pupp Punk, kde vám jídlo uvaří Stephen Senewiratne, srílanský šéfkuchař, který dříve vařil v michelinskou hvězdou oceněném Alcronu. Návštěvníkům festivalu uvaří vybraná jídla, jako je grilovaný mořský okoun za 160 korun nebo jehněčí s kuskusem za pouhých 470 korun za porci.

„Každý rok je to stejné. Jídlo je jednou z největších položek našeho rozpočtu. Najíst se za slušnou cenu je někdy nadlidský výkon," řekl Jan Tomášek z Prahy.

„Jídlo v Pupp Punku vypadá krásně, ale raději si dám něco méně nóbl. Přeci jen jsem přijela na filmový festival, ne na gastronomické orgie, abych tady nechala horentní sumu za rybu. Bageta a čaj to jistí," svěřila se Radka Skoupá, která pravidelně jezdí na karlovarský festival až z Prahy.

Autor: Barbora Šmudlová

8.7.2016 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Letecký den v Chebu.
10

Letiště oslavilo sté výročí

Ilustrační foto

Festival opustí Karlovy Vary, filmový hit bude k vidění i v jiných městech

Franc přišel o vítězství kvůli řetězu

Mariánské Lázně – Čtyři rozjížďky jasně dominoval, a když se stavěl na start té páté, tak diváci na plochodrážním stadionu v Mariánských Lázních očekávali, že začnou slavit vítězství. Nestalo se. Josefa France zradil řetěz, přesněji prasklá spona.

Kulturní think tank aneb jak efektivně spolupracovat

Karlovy Vary – Druhé moderované diskusní setkání zástupců kulturních organizací, obchodní sféry, vzdělávacích institucí a spolků působících v lázeňské zóně nazvané Kulturní think tank: jak nastavit a udržet efektivní spolupráci aktérů v lázeňské zóně se konalo v Karlových Varech. Setkání uspořádaly Statutární město Karlovy Vary a kulturní iniciativa Vzbuďme Vary.

Za borůvkami nemusíte do lesa, můžete je mít i na balkóně

Jejich plody jsou větší než jejich příbuzných odrůd z lesa, na keřích rostou v celých trsech, takže úroda je mnohem snazší a rychlejší, a jejich chuť si s těmi lesními v ničem nezadá. Řeč je o kanadských borůvkách, které si v pohodlí můžete vypěstovat na zahradě nebo i doma na balkoně a jejich sladké bobule budete mít na dosah ruky.

Foto: Miminka z Karlovarska

Deník představuje nově narozená miminka

Předvolební speciál deníku: Jak splnila vláda své sliby?

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies