Tři z obětí, dva mladíci a dívka, byli žáky Střední průmyslové školy keramické a sklářské v Karlových Varech a chodili spolu do jedné třídy. Do třetího ročníku už tak fotograf a umělečtí grafici nenastoupí.

„Když jsem se to dozvěděla, celou noc jsem nespala. Je to hrozná tragédie, která se neměla stát. Největší rána to je ovšem pro jejich rodiny a blízké," uvedla ředitelka keramické školy Markéta Šlechtová, která neskrývala slzy.

„Všichni byli skvělí lidé a výteční a talentovaní žáci a jednou z nich mohlo něco být. Začátek školního roku bude pro jejich třídu asi jedním z nejhorších, který kdy zažijí a s jejich spolužáky se tato tragédie povleče do konce studia. Je to ohromná ztráta. Měli celý život před sebou," doplnila Šlechtová.

„Soustrast nad úmrtím mladých lidí vyjádřili i ostatní pedagogové, kteří je měli rádi," dodala dále ředitelka.

Svou lítost nad smrtí svého spolužáka Petra vyjádřila i jedna z jeho kamarádek a spolužaček, které na něj zůstanou jen ty nejhezčí vzpomínky. „Byl to velmi otevřený a přátelský kluk s obrovskou chutí do života. Pořád se smál, byl originální a měl výrazný talent na focení. Je to ohromná tragédie."

(hni, jako)