O co tedy jde? Alena Houtová bydlí v domě v Plešivecké ulici v Karlových Varech. Před několika měsíci zde firma Listav prováděla izolaci objektu a podle Aleny Houtové jí vibrace při pracích na domě poškodily kuchyňskou linku. „Kuchyň jsem si pořídila nedávno, byla tedy nová. Po otřesech byla deska úplně rozbitá, ze skříněk se vysypaly talíře i hrnečky a porcelán, byl to cibulák, který jsem dostala darem z Německa, se pochopitelně rozbil. Škoda je tak přibližně deset tisíc korun. Co by se stalo, kdybych tam v tu chvíli stála, si neumím představit. Jsem ráda, že žiji a jsem zdravá," líčila své pocity poškozená.

Když se vzpamatovala, situaci začala okamžitě řešit. Událost nahlásila na policii a na svou pojišťovnu. „Zde jsem obdržela odpověď, že škodu musí nahlásit firma, která ji způsobila. Jenomže ta se k tomu nechce přihlásit a já jsem bezradná," doplnila.

Společnost Listav skutečně vinu a odpovědnost za škodu odmítá. „My si nejsme ničeho vědomi. Vysvětlení na policii jsem podal, ta podle mých informací záležitost odložila. Paní Houtová nejprve vše uklidila, takže jsem rozbitý porcelán neviděl, nic mi neukázala. To jsem jí také při její návštěvě naší firmy vysvětlil. Odmítám i její vyjádření, že jsem se k ní choval hrubě a agresivně," uvedl Pavel Liprt, jednatel firmy Listav. A dodal, že pro něj je partnerem pro jednání jednatel výboru spoluvlastníků domu v Plešivecké ulici.A škodu na pojišťovně nahlásit tudíž nehodlá.

Jeho verzi ale Alena Houtová odmítá. „On na policii uvedl nepravdivé údaje. Když jsem zástupce firmy zvala, aby se na tu spoušť podívali, nepřišli. Ani se neomluvili."

Alena Houtová požádala o pomoc v tomto sporu i jednatele domu, v němž bydlí. „Členové výboru to ale odmítli a dokonce mě ani nenechali nahlédnout do stavebního deníku či ukázat smlouvu o dílo s firmou Listav, kterou jsem požadovala. Přestože poctivě platím do fondu oprav a mám kdykoliv právo do dokumentace nahlédnout," míní Alena Houtová. Celý spor tak zatím skončil patem a Alena Houdová je odhodlána svou pravdu dokázat.