„Naše kapacity, jak na Nákladní ulici, tak v ubytovně Drahomíra jsou víceméně stále obsazené," říká Martin Čop z Armády spásy. V některých případech, kdy teplota klesne hluboko pod nulu, se otevře i možnost takzvané volné židle. „Jedná se o místnost, kde nabízíme klientům vyhřátou místnost s židlemi, na kterých si mohou odpočinout," řekl Čop. Podle něj tuto možnost využívá pět až sedm lidí denně.

Cena za přespání v prostorách Armády spásy vyjde lidi bez domovů na 45 korun. „V ceně je i balíček jídla a čas na přespání a případný odpočinek je od sedmi do sedmi," uvedl člen Armády spásy.

Mezi hlavní pravidla vstupu patří zdravotní stav, hygiena a hlavně alkohol pod kůží. „Podle denní hodiny jsme k lidem ohleduplní. Často dáme lidem dýchnout a pak je třeba pošleme provětrat s tím, aby se zkusili vrátit za pár hodin," dodal Čop.Čas od času se stane, že na místě musí zasáhnout hlídka městské policie. „Pokud už stoupne s hladinkou v krvi agrese lidí, voláme strážníky. Pro lidi je to však nevýhodné, neboť za toto chování hrozí zákaz vstupu," varuje Čop. Krom nabídky teplého azylu nabízí Armáda spásy i sociální poradenství, a tedy nalezení cesty zpět do společnosti. Organizace také nabízí možnost vyprání šatů či nabídku vybrat si z darovaného ošacení. „To máme od dárců a nyní jsme otevřeli v Chodově dobročinnou prodejnu, kde za prodané věci rozšiřujeme služby pro naše klienty. Nyní chystáme s karlovarským magistrátem možnost darovat oblečení skrze sběrné kontejnery," dodal Čop. Podle něj se v posledních letech služby zlepšují, ale paradoxně přibývá lidí bez domova. „Někteří navíc od nás ani nechtějí pomoc, a to ani přes spolupráci s terénními pracovníky," uzavřel Čop.