„Plocha pro městečko pro baťůžkáře se bude nacházet ve stejné části Rolavy jako v loňském roce," konstatoval jednatel společnosti KV City centrum Petr Masák.

I díky loňským zkušenostem přibudou v areálu novinky. Ty se budou týkat především zvýšení kapacity ve sprchách a problémy s nedostatkem teplé vody už by se také neměly opakovat. „Minulý rok jsme spustili sluneční ohřívače až po prvním víkendu. I proto se zde vytvořil problém s nedostatkem teplé vody. Proto letos zapneme zařízení už tři dny předem," řekl Masák.

Pro baťůžkáře budou navíc k dispozici i venkovní sprchy, které budou chránit postavené stany. Jako v loňském roce bude městečko fungovat 24 hodin denně. „Na tuto práci jsme najali šest recepčních, z nichž čtyři zde pracovali už loni a i letos se toho chtěli zúčastnit," uvedl jednatel.

Provozovatelé městečka letos čekají menší vytíženost než při posledním festivalu. Důvodem je především znovuotevření hostelu v tělocvičně na škole Jana Palacha. Ta byla loni uzavřená z důvodu rekonstrukce.

V provozu je už i speciální emailová adresa, kam mohou lidé psát své dotazy. „Většinu píši lidé, kteří zde loni nebyli a chtějí se informovat o základních věcech. Velice často se ptají na možnost parkování přímo u postavených stanů, což samozřejmě nejde," informoval Masák.

A doplnil, že pro jistotu se letos domluvili s nedalekým obchodním domem na vypůjčení půlky parkovacích míst.

Cena za poskytnutí služeb na jeden den bude stejná jako v minulém roce. Tedy 80 korun.

„V této ceně je zahrnuto především využívání sociálních zařízení či dobíjení telefonů na recepci," uvedl Masák. Každý baťůžkář, který se rozhodne strávit noc na Rolavě, bude označen náramkem či samolepkou, z důvodů lepší kontroly obyvatel stanového městečka.