Byla to tak trochu opomíjená čtvrť, jejíž obyvatelé magistrát léta marně upozorňovali na to, že i ona je součástí Karlových Varů. A dokonce hrozili, že se od lázeňského města odtrhnou.

To se nyní mění. Do Staré Role magistrát hodlá investovat desítky milionů korun. První vlaštovkou byla revitalizace parku ve Dvořákově ulici za přibližně jedenáct milionů korun.

A další projekty magistrát chystá. Plány počítají s novými parkovacími místy, výsadbou nové zeleně a s dětskými koutky s herními prvky. Magistrát na rekonstrukce ve Staré Roli počítá s desítkami milionů korun z evropských dotací na úpravy vnitrobloků jednotlivých panelových zástaveb.

Práce na Karlovarské ulici v oblouku mezi Fibichovou ulicí a Závodu míru už začaly.

„V prostoru byly odstraněny dřeviny a součástí projektu revitalizace parku má být mimo jiné i vytvoření terénní vlny. Zde budou moci děti v zimě třeba i sáňkovat," uvedl náměstek primátora Jaroslav Růžička.

Kromě toho bude ale terénní vlna sloužit jako protihluková bariéra. Uprostřed prostoru má vzniknout odpočinkové místo se zastřešením.

„Pochopitelně s novou výsadbou zeleně a novými herními prvky pro děti," nastínil plány magistrátu Jaroslav Růžička.

Práce by měly začít letos v červnu. Celkové náklady náměstek vyčíslil na 7,6 milionu korun.

Rekonstrukcí by měl projít i vnitroblok mezi panelovými domy v Okružní ulici. „Vybudujeme zde více parkovacích stání. Kvůli nedostatku míst zde auta parkují i na trávě," vysvětlil Růžička. Tato investice je zatím vyčíslena na 13,5 milionu korun, ovšem podle náměstka Růžičky se cena může ještě změnit. Projekt magistrát totiž zatím připravuje. Jeho součástí je vybudování lepších odpočinkových míst včetně nových laviček. „S pracemi bychom chtěli začít ještě letos," uvedl náměstek.

Magistrát počítá i s úpravami ulic Hlávkovy a Smetanovy, kde by měla vzniknout nová parkovací stání, a také v ulici Truhlářské mezi Okružní a Školní. Zde by mělo nově vzniknout třicet parkovacích míst. Práce by měly začít také letos, s předpokládanými náklady ve výši dvou milionů korun.