Už název STAN totiž vystihuje jeho nesporné výhody. Obcí a měst v Karlovarském kraji je přes 250, a o kandidáty STAN tedy nouzi nemá. Sestavení kandidátky nebyl problém,“ potvrdila Jitka Pokorná, krajská předsedkyně STAN. Lídrem Starostů stále zůstává karlovarský primátor Petr Kulhánek (KOA).

Spolupráce Starostů s jeho domovskou Karlovarskou občanskou alternativou tak pokračuje i nadále. Ke STANu se přidala i VPM, jejíž členové jsou úspěšní hlavně na chebské politické scéně. I přesto ale hlavní gró kandidátky STANu tvoří starostové, případně kandidáti, kteří mají s komunální politikou velké zkušenosti. Pro voliče budou příjemným osvěžením i nezávislé osobnosti, které STAN podporují.

„Podařilo se nám spojit dohromady silné osobnosti napříč krajem, a to dokonce ve větším počtu, než je kandidátní listina. Toho si vážím, všem děkuji za podporu,“ zdůraznil lídr Petr Kulhánek. Dvojkou na kandidátce je děkan chebské Ekonomické fakulty Západočeské univerzity v Plzni Miroslav Plevný, na třetím místě je starostka Nové Role a krajská předsedkyně STAN Jitka Pokorná, na čtvrtém místě filmař a dokumentarista Petr Mikšíček. První pětku uzavírá geodet a bývalý krajský zastupitel Miroslav Balatka. Na dalších místech jsou karlovarský náměstek Jiří Klsák, Karel Tyrpekl, chebský radní a lékař, Vladislava Chalupková, starostka Drmoulu, Jiří Nešpor, ekonom a bývalý dlouholetý starosta obce Zádub-Závišín, nebo Petr Kvasnička, starosta Verušiček, či Hana Nesybová, radní Nové Role a lékařka.

STAN bude usilovat o výrazné zvýšení platů ve školství či dostavbu dálnice do Německa i Prahy. Mezi další priority patří jednoznačné západní zakotvení v EU i NATO, dosažitelná a vymahatelná spravedlnost ve smyslu justičního systému, vzdělání, dopravní páteřní síť, elektronizace státní správy, dostupný vysokorychlostní internet a přiblížení státu občanům.

Ilustrační foto
Rozetne spor referendum?