Projekt Česko-německého fóra mládeže Do Německa na zkušenou se koná letos již podvanácté. „Cílem prezentace je zanechat ve studentech a učitelích přehled možností, které se jich aktuálně nebo v brzké době mohou v česko-německé oblasti týkat," informovala koordinátorka akce Barbora Benešová.

„Předmětem prezentace jsou možnosti studentů od krátkodobých a střednědobých pobytů až po možnosti studia v Německu a zahraničí. K obsahu prezentace se také řadí přehled jazykových certifikátů, jazykových škol nebo možností absolvování stáží či přehled zahraničních stipendií," dodala Benešová s tím, že žáci se tím učí nahlédnout na německý jazyk zábavnou formou a může jim také pomoci v jejich přesvědčení, proč se právě němčinu v budoucnosti učit.

Aktuální přehled akcí, organizací i pobytů lze nalézt také na facebooku Do Německa na zkušenou, kde se příspěvky objevují v průměru až dvakrát denně.

„S projektem zavítáme přibližně za 14 dní také na Gymnázium Ostrov a na podzim do Gymnázia Cheb," dokončila koordinátorka.

Projekt je také podporován Česko-německým fondem budoucnosti, Goethe-Institutem v Praze, Koordinačním centrem česko-německé výměny mládeže a dalšími.