Jediný západočeský festival zaměřený na komiksy, fantasy, počítačové hry nebo kostýmy nabídne svým návštěvníkům bohatý program. Už teď se můžou těšit na sci-fi, obrazy, literaturu, hudbu nebo cosplay, což je přehlídka kostýmů ze světa komiksů a počítačových her.

Během festivalu čeká na milovníky této popkulturní zábavy i setkání s některými autory. „Například Michal Březina představí na OstroFconu divákům svůj Měsíční deník, nejhumornější sci-fi od dob Červeného trpaslíka. Ilustrovanou sbírku sci-fi povídek s názvem Vostrá krása předvede zase spisovatel Jan Vavřička. Stane se tak společně s malířem fantasy obrazů Petrem Šrédlem. Oba poslední jmenovaní tímto vytvořili charitativní literární projekt, který navazuje na předchozí ilustrovanou sci-fi knížku Vostrá pohoda,“ řekla jedna z organizátorek festivalu Petra Kovačiková.

Co by to bylo za festival komiksů, kdyby na něm chyběli cosplayeři se svými vymazlenými kostýmy. „Využít také lze možnost setkat se s předními českými cosplayery a nechat se s nimi vyfotit nebo se naučit zacházet se zbraněmi z fantasy světa,“ uvedla Kovačiková. Pro ty bude dokonce připraven speciální workshop o tom, jak se má správně zacházet s takovými zbraněmi. Fanoušci kultovního seriálu Star Trek budou mít jedinečnou šanci zkouknout legendární kapitánský můstek, vyzkoušet si počítačový simulátor Artemis nebo se přihlásit do turnaje ve hře Diabolo III.

Zájem o kolonádní koncerty pořádané na Mlýnské kolonádě byl mezi veřejností velký.
Kolonádní koncerty měly úspěch

„Stejně jako loni, i letos bude součástí akce tematická výzva, o kterou se tento rok postará Dan Cheap Eisner se svými papírovými modely komiksových figurek a olejovými malbami. Jedním z dalších bodů je také setkání s předním italským kreslířem Marcem Turinim, autorem Assassin's Creed, který spolupracuje s DC Comics a který přítomné může naučit další techniky kreslení komiksů,“ doplnila Kovačiková.

O festivalovou afterparty se postarají kapely Marek Borský, Stripes of Glory, Löst a Burning Steps. Více o festivalu se dozvíte na www.ostrofcon.cz