Rada města totiž na svém posledním zasedání doporučila zastupitelstvu přesun finančních prostředků. „Jedná se o přesun částek 1,5 milionu korun ze stavby zadního parkoviště na Lidické ulici a 650 tisíc na obnovu kulturních památek v městské památkové zóně právě na vybudování pěti nových chatek v Manětíně," potvrdil starosta Ostrova Pavel Čekan.

Těchto nových pět chatek by mělo být poslední velkou investicí do oblíbeného tábora. „Chatky budou sloužit personálu, který zajišťuje chod tábora," vysvětlil účel chatiček Čekan.

Podle původních záměrů se jich mělo postavit šest, jednu však při poslední rozsáhlé rekonstrukci kuchyně a ošetřovny stihli dělníci postavit v předstihu. Celkem by tedy pět chatek mělo vyjít ostrovskou kasu na 2 150 000 korun.

Ostrovské radnici se už ozývají i její příspěvkové organizace, které by chtěly areál využívat mimo táborovou sezonu. „Jedná se hlavně o školy a školky. Jednalo by se o jarní a podzimní období, kdy ještě není velká zima, neboť chatky se dají vytápět jen přímotopy," dodal Čekan.

Otázka, zda se areál otevře i široké veřejnosti, zatím zůstává nezodpovězena. „Musel by se najmout správce, což by zvedlo výdaje města. Dále by zde hrozila možnost, že v případě poškození zázemí by se případné škody nemusely včas stihnout opravit. A manětínský areál je především letní tábor," vyjádřil svou myšlenku starosta s tím, že nápad poskytnout areál městským příspěvkovým organizacím se mu zamlouvá. „To ale ještě musíme ověřit, jestli je to reálné. Zájem však cítíme," vysvětlil Čekan.

Po první etapě rekonstrukce, která měla za úkol vyměnit stany za moderní chatičky, přišla druhá.Ta měla za úkol kompletně zrekonstruovat kuchyň, jídelnu a ošetřovnu. Schválil se také odkup nedalekého pozemku, kde se nachází střelnice.