„Pro mě je to jedna z nejveselejších oslav roku. Všichni hodují, baví se a umí si ze sebe udělat srandu, což bývá v dnešní době už vzácné," doplnil Bohumil Opatrný z Ostrova, který bývá pravidelným účastníkem průvodů v okolí.

Už tuto sobotu 13. února se tak uskuteční masopustní průvody hned v několika obcích.

Například v 15:00 je sraz masek u bytového domu v Kyselce. Samotný průvod se vydá obcí přibližně o dvacet minut později a po jeho skončení je připraveno občerstvení v hospůdce Za Lávkou. Nebude chybět ani opékání uzenin, grog a čaj.

Na stejný víkendový den je naplánován také rej masek nazvaný Babí hop, který vyrazí v 9:00 ze Zbraslavi a skrz spádové obce Prohoř, Brložec a Lažany zamíří do Štědré. Po celou dobu doprovodí průvod masopustní kapela M. Nováček a spol. a vše zakončí od 20:00 v hospůdce U Konráda soubor Žlutičanka.

K sobotním kratochvílím v maskách se mohou lidé připojit také v obci Hory. Tady se začíná v půl druhé odpoledne a jako tradičně vyrazí průvod od domu s číslem popisným 1.

Stejně tak se v půl třetí vydá průvod od otočky autobusů z Rudné do Vysoké Pece. I tady je pak připravena večerní zábava v restauraci Sportka, kde zahraje kapela Perseidy.

Na zastávce Hájek Statek mají sraz masky také v této obci. Tady se začnou zkrášlovat ulice barevným procesím rovněž v sobotu od 15:00.

Za další týden se pak mohou zájemci těšit na Krušnohorský masopust v Hroznětíně. Účinkovat tu budou Pouliční divadlo Viktora Braunreitera, školní kapela ze ZŠ Hroznětín, Swing Melody Quintet Jana Veverky, Martin Čarný Band či ohnivé divadlo Ignis.

Krušnohorský masopust se koná 20. února a průvod městem v čele s medvědářem a medvědem vyrazí od základní školy v 10:30.

A pokud by stále někdo nebyl syt, v sobotu 27. února od 16:00 propukne Masopustní karneval také v Dalovicích. Tady se vše uskuteční ve zbrusu novém společenském domě, kde nebude nouze o soutěže, diskotéku, hudbu a volbu nejhezčí masky.