„Obhospodařujeme na 130 hektarů, to je 250 fotbalových hřišť. Proto musíme sekat postupně, čtvrť po čtvrti, to je takové každoroční kolečko," vysvětlil Miroslav Kučera, ředitel Správy lázeňských parků.

Tráva se v Karlových Varech seká už od konce dubna, v některých lokalitách se seče už po páté. Přesto lidé spokojeni nejsou.

„Proč se letos ještě ani jednou nesekala tráva na sídlišti Růžový Vrch?" dotazuje se například ve stížnostech na webu magistrátu jeden z karlovarských občanů.

A nechce věřit tomu, že právě v této čtvrti už zaměstnanci Správy parků sekali letos na jaře trávu už po druhé.

„Rozumím tomu, že není v silách Správy lázeňských parků s ohledem na kvapný růst všeho zeleného stíhat sekání všech ploch města ke spokojenosti obyvatel. Nicméně bych rád upozornil na to, že by bylo vhodné s ohledem na bezpečnost prioritně posekat travní porost, keře a větve v křižovatkách. Zejména z nižších vozů není vidět přes bujnou vegetaci. Příkladem budiž výjezd od Billy v Drahovicích na Pražskou, není vidět přes vzrostlou trávu," doporučuje na webu jiný občan.

„Opravdu sekáme, co nám síly stačí. A to dokonce v sobotu. Sídliště stíháme také, ale ta tráva letos roste prostě jako divá," vysvětlil ředitel Kučera.

Právě nyní ale musejí pracovníci této městské příspěvkové organizace věnovat větší pozornost lázeňské zóně, protože o víkendu se zde koná lázeňský karneval.

Kromě toho musejí zahradníci udržovat i městské parky a sady v lázeňské zóně i v městských čtvrtích, květinovou výzdobu i stromy. Práce tak mají v létě až nad hlavu. Před zahájením filmového festivalu dvojnásob.