Kvůli horkému počasí se horší kvalita vody ke koupání na některých místech Karlovarského kraje. Vyplývá to z pravidelného měření krajské hygienické stanice. Ta dokonce na některých místech koupání v polovině letních prázdnin nedoporučuje.

Týká se to zatím jen Velkého rybníku na Karlovarsku. Podle hygieniků je zde voda ke koupání přímo nebezpečná.

Zhoršená kvalita vody je pak například na Rolavě v Karlových Varech a tradičně na přehradě Skalka u Chebu.
Naopak naprosto bez závad je voda na koupališti Michal v Sokolově, ve vodní nádrži v Tatrovicích nebo Bílé vodě v Chodově. Lidé se nemusí obávat zaplavat si třeba i v Jesenické přehradě.

Díky výraznému oteplení a očekávaných tropů o tomto víkendu jsou vodní plochy v obležení lidí. Nejčastěji míří na oblíbené koupaliště Michal u Sokolova. To hlásí na svých webových stránkách teplotu vody jednadvacet stupňů. Koupaliště Michal je otevřeno od 9.30 do 19.30 hodin.

Areál láká na řadu atrakcí. Tou základní je obří tobogan s trojskluzavkou. Délka toboganu je 190 metrů a délka trojskluzavky 117 metrů. Jízda po toboganu přitom trvá téměř 40 vteřin. Skluzavka a tobogan patří mezi největší atrakce svého druhu ve střední Evropě. „Tak sem jezdím s rodinou nejraději. Děti se tady vyblbnou, fajn se najíme a strávíme pohodový den bez obav, že voda je špinavá," uvedl Karel z Karlových Varů.

Na Chebsku je podle rozboru krajských hygieniků většina vodních ploch vhodná ke koupání.

Nejhorší jakost vody zaznamenali odborníci opět v přehradní nádrži Skalka. Tu označili jako nevhodnou ke koupání a to již podruhé. Ostatní koupací místa mohou lidé využít bez problémů, týká se to i celé přehradní nádrže Jesenice. Na průzračnou vodu narazí všichni milovníci vody i na Riviéře ve Velké Hleďsebi a i v kempovém areálu Lido v Mariánských Lázních.

Na Karlovarsku lide ve vedrech tradičně zamíří na Rolavu, ovšem zhoršená jakost vody na molu a v brouzdališti už ke koupání nevhodná od pohody u vody některé odradí. Už před několika týdny si lidé, kteří areál navštívili, stěžovali na ptačí trus na trávníku.

Pozor by si měli dát i návštěvníci přírodního koupaliště v Nové Roli. Zde je podle hygieniků voda ke koupání vhodná, ovšem s mírně se zhoršujícími vlastnostmi. Zhoršená jakost vody je i na rybníce Betlém u Teplé. Naopak na přírodním koupališti v Kolové si lidé vodních hrátek mohou užívat bez zábran.

Někteří Karlovaráci mají ale tajná vodní esa. A těmi jsou zatopené lomy v Jimlíkově nebo u Hájku. Například u Hájku je voda tak průzračná, že až přechází dech. I toto koupání má ale svá úskalí. Majitelé těchto vodních ploch vás odsud mohou vykázat, protože jste na soukromých pozemcích. A navíc je třeba zvýšit bezpečnost, především u dětí. Voda v těchto zatopených lomech je totiž hluboká a velmi zrádná.