„To je bez debat. Daleko víc lidí. Od září nám narůstá počet klientů," popsala současnou situaci Mikšovská. Podle ní je to zlepšením ekonomické situace. „Naši zákazníci si vezmou raději více hodin v práci, a na nás nechají úklid," myslí si Mikšovská.

Podobně vytížená karlovarská úklidová firma je i Úklidomat.cz.

„Už tři týdny jedeme v kuse. První volno budeme mít až 24. prosince," komentoval situaci ve firmě Lukáš Krása.

„Úklidy však nejsou jen předvánoční, ale i ty klasické, co máme nasmlouvané," dodal. Volné termíny ještě nabízí karlovarská pobočka A-Z úklid. „Zájem není tak enormní jako v Praze, kde máme další pobočku," řekla Radka Pechmanová.

A na kolik vás kompletní úklid přijde? Na to odpovídali všichni tři zástupci firem. Úkolem bylo vyčíslit úklid menšího bytu 3+1 o 70 metrech čtverečních, a to včetně oken. „Úklid by trval kolem 6 až 8 hodin. A vyšel by mezi 1500 až 2000 korunami. Vše by se odvíjelo od počtu skříní či dalšího příslušenství," popsala Pechmanová.

Podobný počet hodin, ale s menší cenou nabízí agentura Hospodyňka. „U nás by ten byt vyšel mezi 800 až 1000 korun," řekla Mikšovská.

Nejrychleji by byt uklidila firma Úklidomat.cz. „Naše vánoční akce je na byt o 100 metrech čtverečních, kdy bychom ho stihli uklidit ve třech lidech za tři hodiny. A cena by vás vyšla na 1660 korun," uzavřel Krása.