„Stalo se to omylem, nemůžu kontrolovat všechno a tohle nám uteklo. Vše ale beru na sebe," odpověděl lídr ostrovské ODS Jan Bureš.

„Ano, slyšel jsem a dokonce jsem i ten letáček viděl. Žádná práva jsem neposkytl. Pan Bureš se mi poté ozval a omluvil. Tím to pro mě skončilo a řešit po soudech to opravdu nebudu," řekl autor fotografie Petr Lněnička.

„Jen mi v tomto případě přišlo úsměvné, že moje ukradená fotka nesla předvolební heslo strany, které znělo Čestně a poctivě," dodal pobaveně Lněnička. „Kontakt skutečně proběhl, a při té příležitosti jsme autorovi nabídli i zaplacení, ten to odmítl a spokojil se s omluvou. Jsem rád, že to takhle fotograf vzal," dodal Bureš s tím, že ho tato zpráva vytažená před volbami nepřekvapila.

„Zajímalo by mě, jestli i pan starosta má všechna autorská práva v pořádku, neboť má ve svých prospektech fotografie, které nejsou z Ostrova," komentoval Bureš.

„Vše je v pořádku a klidně mohu i předložit smlouvy a potvrzení. Vše dělala reklamní agentura Oddych, která nám připravila podklady. Některé fotky jsou ilustrační, na čemž nevidím nic špatného," odvětil starosta Ostrova Pavel Čekan (ČSSD).