Opravy silnic v Karlových Varech pokračují. Někde podle schváleného harmonogramu, jinde se práce prodlužují. To je příklad staré Pražské. Opravu této jedné z hlavních příjezdových tepen do lázeňských Karlových Varů, která stojí miliony korun, provádí město už několik let a i současný termín dokončení se protáhne. I když jen o několik týdnů. Koncem července by tak oprava silnice už mohla být definitivně dokončena.

„V současné době má silnice od rozcestí U Koníčka až na Hůrky nový povrch. Od roku 2013 jsme také opravovali opěrnou zeď, která byla v havarijním stavu. První etapa začala v roce 2013, prováděla ji firma Rocknet, s.r.o., a stála tři miliony korun bez DPH. Druhá etapa začala vloni a měla být hotova do konce května. Provádí ji firma Colas CZ, a.s., která zvítězila s cenou 5,5 milionu korun bez DPH," uvedl Jan Kopál, mluvčí magistrátu. Rada města ale na svém posledním jednání projednala žádost firmy Colas o prodloužení termínu dokončení. Především kvůli spárování zdiva, které nemohlo být prováděno od března kvůli nízkým nočním teplotám. Památkáři stanovili spárování vápennou maltou, která nesnese mráz," vysvětlil průtahy mluvčí města. Možné částečné uzavírky s omezením provozu skončí podle něj dle plánu 21. května, ale práce na dokončení opěrné zdi mohou trvat až do 30. června.

Mění se také Americká ulice, jejíž uzavření kvůli opravám rozpůlilo Drahovice. Od včerejška je ale jedna její část už průjezdná. „Celá rekonstrukce, která vedle Americké ulice zahrnuje i ulici Rumunskou a náměstí E. Destinové, je rozdělena do několika etap. Již na podzim loňského roku byla zrekonstruována křižovatka Americké s Bezručovou ulicí včetně frekventovaného přechodu pro chodce. Nyní byl dokončen první úsek Americké až k vjezdu do areálu nemocnice. V rámci této etapy byl zřízen zbrusu nový přechod pro chodce na začátku Americké ulice, jehož absence byla předmětem četných podnětů od obyvatel města," vysvětlila Helena Kyselá, mluvčí magistrátu.

Nyní pokračují stavební práce v dalším úseku. Do poloviny června bude uzavřen úsek od vjezdu do areálu KKN až po polovinu křižovatky ulice Mozartova a nám. E. Destinové, následně od 18. června do 31. července bude uzavřen úsek od křižovatky ul. Mozartova po nám. V. Řezáče. Náklady na celý projekt činí přes 13 milionů bez DPH. Zhotovitelem je na základě výběrového řízení společnost Colas CZ, a.s. Termín dokončení byl stanoven na 31. července.