„Náš hlavní cíl je zlepšit cyklodopravu po lázeňském městě. Nejde nám až tak o vybudování cyklostezek, ale spíše cyklopruhů. Díky tomu by vzrostla bezpečnost nejen samotných cyklistů, ale i chodců a řidičů," řekl za spolek ProVary Vojtěch Dědek.

Stejná akce přitom na karlovarských ulicích běží již čtvrtou sezonu. „Jak minulému, tak současnému vedení magistrátu jsme předložili cyklogenerel, jejž jsme vytvořili s architektem. Což je mapa předpokládaných cyklopruhů spojených i s meziměstskými cyklostezkami, kterou jsme tehdy v úzkém kruhu vypracovali," vysvětluje Dědek.

Ten ač přijali úředníci za svůj, stále se mnoho nezměnilo, a i proto se cyklisté budou do ulic vracet se svojí jízdou městem každý měsíc. I když návrh leží na radnici několik let, nemyslí se na něj při rekonstrukci lázeňských ulic. „Sokolovská ulice po rekonstrukci podle mého nevyhovuje nikomu. Řidiči počínaje, chodci a cyklisty konče. Navíc jízda aut v lázeňském území je tolerována, ale jezdci na kolech to mají těžší a těžší," nepřímo naznačil současný problém Zahradní ulice Dědek. Manifestace na kolech má měsíc co měsíc připomenout, že se na bicyklu dá každodenně jezdit po Karlových Varech. „Na každý měsíc máme připravenu jednu společnou cyklojízdu, na které chceme ukázat všechny nešvary pohybu ve městě. Tu největší si však schováváme na filmový festival, kdy čekáme největší počet zapojených cyklistů," dodal Dědek s tím, že další jízda se uskuteční 26. května od 17 hodin před budovou magistrátu.