Město Thermalu zaplatí 125 tisíc, což je méně než loni, kdy nájemné činilo 170 tisíc korun. Celkem budou karlovarské vánoční trhy stát 1,6 milionu korun. Jejich přípravu a organizaci má opět na starosti městská společnost KV City a podle náměstka primátora Čestmíra Bruštíka (nez.) jsou plánovány ve stejném formátu jako v loňském roce. Chybět bude jenom kluziště, které se podle radních nákladově nevyplatilo. Vánoční trhy začnou na první advent, tedy 27. listopadu, kdy se poprvé rozsvítí vánoční strom, a potrvají do 1. ledna.

„Trhy chceme letos ještě vylepšit a obohatit. Chystáme bohatý kulturní program, dětské tvořivé dílny, průvod andělů a možná přijde i Mikuláš s čertem," načrtl dramaturgii trhů Lukáš Červený, jednatel KV City.

Stánků s výhradně vánočním sortimentem, svařeným vínem i grogem bude před Thermalem kolem třiceti. Stánkaři byli podle primátora domluveni včas, tedy ještě před tím, než se rada města s Thermalem dohodla. Pozdní termín informací o místu konání vánočních trhů ale městu vyčetla komise lázeňství a cestovního ruchu a nespokojeni jsou i hoteliéři. „Proto požadují, aby o konání vánočních trhů byli příště vyrozuměni do konce srpna," uvedl primátor.