Do rozestavěného domu v karlovarské Křižíkově ulici se od včerejška nedostane žádná neoprávněná osoba. Objekt totiž hlídají zaměstnanci bezpečnostní agentury White Lion Group. Dobře informovaný zdroj redakci Deníku uvedl, že to je i kvůli finančním problémům investora. Tím má být podle dokumentů Elen Stěpanovová. Telefon uveřejněný na domě však zvedá její manžel Nikolaj, který má problémy s černou stavbou zámečku v Hájích. Dům v Křižíkově ulici staví pro Stěpanovovy firma Terea Cheb. „Za stavbu jsme nyní odpovědni, proto jsme ji museli zabezpečit a omezit přístup cizím osobám, aby nedošlo k úrazu,“ říká jednatel Terea Steffen Thomas Zagermann.

Zároveň potvrdil, že ze strany investora došlo k opoždění platby. „Kolik nám dluží a zda je to poprvé, neřeknu. To je mezi námi. Rozhodně to ale není hlavní důvod, proč jsme nechali stavbu zabezpečit,“ dodává Zagermann.

Také Stěpanov odmítl připustit, že by měla jeho rodina nějaké zásadní problémy s placením faktur. „Stavbu jsme předali společnosti Terea, která si najala bezpečnostní agenturu. To je na stavbách zcela běžné. Že bychom dlužili nějaké miliony, je hloupost,“ dušuje se podnikatel Stěpanov.

Podle zdroje má jít o dluh ve výši přibližně tří milionů korun. Na dveřích objektu navíc visí oznámení, které dokazuje, že finanční problémy skutečně nastaly. „Stavba je uzavřena od 1. října, a to do jejího úplného předání a vyřešení finančních otázek spjatých s realizací výstavby,“ píše v oznámení Giorgi Lomtatidze na základě plné moci s firmou Terea.

Lomtatidzeho právník Jan Mikulka, na něhož je v oznámení pro případ dotazů uvedený kontakt, potvrdil slova informátora. „Pan Lomtatidze je pověřený zabezpečením objektu, protože nastaly rozpory v otázkách financování stavby,“ konstatuje Mikulka. Proslýchá se, že Lomtatidzeho si Terea najala na vymáhání pohledávky. „Pan Lomtatidze podniká jako fyzická osoba. V jakém oboru působí, ale neřeknu,“ uzavírá Mikulka.