„Připadáme si tady jako u Vřídla,“ prohlašují už několik týdnů lidé ze Staré Role. Zde totiž popraskalo potrubí a z podzemí se nepřetržitě valí pára. Podle Karlovarské teplárenské si Staroroláci na opravu poruchy potrubí ještě několik týdnů počkají.

Potvrdil to Roman Miarka, ředitel společnosti. „Nejde o klasický únik páry, který by pocítili spotřebitelé. Máme popraskané potrubí a izolaci. Kvůli tomu se na horké trubky dostává spodní voda, která se pak ohřívá a odpařuje,“ vysvětlil problém Miarka. Podle něj jsou zatím pracovníci teplárny bezradní. „Je to výjimečný druh poruchy, na který nemáme náhradní součástky. Máme je ale objednané. Podle mého odhadu dorazí tyto díly během dvou týdnů. Potom havárii urychleně opravíme,“ přislíbil ředitel.

Karlovarská teplárenská okolí poruchy zabezpečila. „Samozřejmě jsme přijali taková opatření, aby se tam nemohl nikdo zranit. V okolí si například často hrají děti, a proto byla ochrana lokality doslova nutností,“ dodal ředitel Miarka. Podle něj v žádných dalších lokalitách teplárna podobné problémy neřeší. „Je to skutečně výjimka. Není to nijak častá porucha. Věřím, že potřebné náhradní díly v termínu dorazí a tyto starosti nám už skončí,“ informoval ředitel.