Obě kola první přímé volby prezidenta přinesla několik zajímavostí. Nejvíce voličů měl v obou kolech Boží Dar, kdy obě klání ovládl Karel Schwarzenberg. Nejnižší účast byla naopak během prvního kola v Jáchymově a teď ve druhém kole ve Vrbici. Miloš Zeman slavil úspěchy spíše v jižnějších částech kraje a nejtěsnější výsledek pak přinesla volba prezidenta v Dalovicích.

Zde vyhrál Karel Schwarzenberg o pouhých devět hlasů z celkových 919 voličů.

„Taková je realita. Po válce se zde usídlilo mnoho lidí, kteří jsou spíše levicového zaměření. Naopak nově přistěhovaní lidé jsou podnikatelé, a tak je jim volba pravicovějšího politika bližší. Oba tábory však berou výsledek sportovně, a tak se zde neobávám žádného boje," řekla Jarmila Zajíčková, místostarostka Dalovic.

Nejmenší návštěvu volebních místností zažila na Karlovarsku obec Vrbice. Zde přišlo k urnám ve druhém kole 40,26 procenta oprávněných voličů.

„Ti, kdo volili Miloše Zemana v prvním kole, určitě přišli i ve druhém," řekl Jiří Sojka, starosta obce Vrbice. „Většina voličů ale přišla o svého oblíbence už v prvním kole, a tak už se k volbám nedostavili," dodal Sojka.

V prvním kole se ale nejnižší účastí „pyšnil" Jáchymov. Ten svou původní 39procentní účast zvedl o necelých pět procent. Volby zde v obou kolech pak vyhrál kníže.

Ten na Karlovarsku zaznamenal oblibu spíše v krušnohorských městech a obcích. Nejvíce ho však volili lidé v Božím Daru.

„Lidé zde žijí v oblasti poměrně rozvinutého cestovného ruchu a nechtějí být bez vlivu na politiku. Obyvatelé zde nejspíše cítili, že s Karlem Schwarzenbergem by to bylo asi lepší," doplnil starosta Božího Daru Jan Horník.