„Na trzích pracuji už pátým rokem. Nové umístění mi vadí, připadám si, jako bychom překáželi, a tak jsme byli odsunuti. A počasí? Na to se zlobit nedá," řekla prodavačka z prvního stánku. Ta se v pondělí stala středem zájmu všech kolemjdoucích, neboť jí několik vystavených kraslic odnesl vítr. „Chodí i míň lidí, přibližně tak o třetinu," dodala.

Naopak přestěhování vítá prodavačka Jana Bednárová. „Pro mě je to lepší, nefouká zde tolik od řeky, jako u pošty. Přijde mi i, že je tu více lidí. Počasí ale z Velikonočních trhů udělaly vánoční," komentovala situaci Bednárová.

A jak změnu umístění trhů a současné počasí vidí Bohuna Skalická od stánku s Trdelníky? „Za nic nestojí. Tyto 'vánoční' trhy s sebou přinesly i o půlku míň zákazníků," vložila do pléna svůj názor Skalická.

Své poprvé na trzích zažívá stánek s čokoládovými pamlsky. „I proto se to dá těžko hodnotit, ale pokud je hezky, lidé opravdu chodí. Co se týče srovnání cizinců a Čechů, je to tak půl na půl," myslí si Dana Kmínová.

Pokud by si někdo myslel, že ze současného počasí mají radost ve stánku s teplou medovinou, je na omylu. „Není to tak. Za vše může prostě tohle počasí. Kvůli silnému větru tu dokonce i spadl stánek. Tyto trhy jsou spíše než velikonoční opravdu vánoční," odpověděla na otázku prodavačka ze stánku s medovinou.