„Řeč je o Lützowově vile, kavárně na Jelením skoku, Drahovickém hřbitově a Střeleckém mlýně v Březové. Lázeňské město se jako člen Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska připojuje ke Dnům evropského dědictví," potvrdila mluvčí karlovarského magistrátu Helena Kyselá.V jejich rámci se každoročně vždy v září veřejnosti otevírají brány nejzajímavějších památek, budov, objektů a prostor, včetně těch, které jsou jinak zčásti nebo zcela nepřístupné. Všechny prohlídky budou navíc doplněny odborným výkladem a doprovodným programem.

V sobotu i v neděli jsou plánovány prohlídky vždy dvou památek. „V sobotu začínáme od 10 hodin v Lützowově vile. Exkurze bude dvouhodinová a na konci se můžou lidé těšit na divadelní představení," zve na první akci Kyselá. Hned po skončení prohlídky následuje od 12 do 14 hodin další, tentokrát na Jelením skoku, zde bude k vidění výstava ke 150 letům zdejší vyhlídky.

V neděli pak zase od 10 hodin bude možnost navštívit Drahovický hřbitov a slavné osobnosti zde pohřbené. Prohlídku doplní koncert houslového dua. O definitivní tečku se postará od 14 hodin Střelecký mlýn v Březové a vystoupení Souboru písní a tanců Dyleň.