Do revírů na Karlovarsku, v Lokti a na Sokolovsku rybáři vypustili 18 000 kusů jelce jesena. Do Ohře na Chebsku pak celkem 22 000 kusů ostroretky říční. Do pstruhových revírů Kynšperk nad Ohří, Kraslice a Karlovy Vary se vysadilo 15 000 kusů lipanů. Ti konkrétně putovali do vod říček Velká Libava, Svatava, Rolava a Teplá.

„Přímo na místě jsem měl možnost sledovat vysazení původních druhů ryb. Věřím, že se díky naší spolupráci s Českým rybářským svazem podaří postupně zvyšovat jejich počet v našich revírech," uvedl krajský radní Václav Jakubík. Celková hodnota vysazených ryb činí přes 170 000 korun.

I když rybářům i letos škodili kormoráni a morčáci, kteří stavy ryb decimují, populaci nově vysazených ryb v Ohři se poměrně daří.

„Budeme dále pokračovat v jednání s odpovědnými úředníky a myslivci, které by mělo směřovat k rozumnému snížení počtu kormoránů a dalších invazních druhů ptáků. A to tak abychom společně dosáhli navyšování množství původních druhů ryb v našich revírech," uvedl předseda místní organizace Českého rybářského svazu Karlovy Vary Michal Blahůšek.

Na vysazení původních druhů ryb žijících v tekoucích vodách Karlovarský kraj přispěl poprvé v loňském roce, a to částkou ve výši 100 000 korun.