VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Vše domácí, dobré a pohodové

Abertamská sýrárna s řeznictvím a bistrem pohostí turisty či lyžaře, ale i starousedlíky

20.3.2016
SDÍLEJ:

Sýrárna s řeznictvím a bistremFoto: Foto:Deník/Z. Newiaková

Zvířata chová abertamský statek na horských pastvinách již roky. Ale až v roce uplynulém se rozhodl majitel statku Petr Zacharda pro něco velkého. V bývalé budově lesnické školy přímo před očima roste domácí sýrárna, řeznictví a bistro. Zpracovává se zde kravské, ovčí a kozí mléko a hovězí a jehněčí maso a výrobky mají nápad, tradici a dokonalou chuť.

„Sýrárna fungovala v uplynulých devíti letech na Ryžovně a malinké řeznictví jsme měli zde v Abertamech, ale až v posledním roce se vše stěhuje pod jednu střechu. Bistro je novinka jako bonus pro návštěvníky. A má úspěch, i u domácích," vypráví potěšeně vedoucí provozu Vlasta Jeřábková.

Pro výrobu mléčných výrobků dojí na abertamském statku jeho zaměstnanci přibližně 300 ovcí, 40 krav a zhruba 250 koz. „Vyrábíme kefír, jogurty, kysanou i sladkou smetanu, máslo, tvarohy, tvarohové pomazánky, brynzu a sýry. Ty nejkvalitnější zrají i několik měsíců a tento proces vyžaduje pečlivou péči. Tu ale samozřejmě dostanou i čerstvé sýry nalévané nebo lisované," pokračuje vedoucí Jeřábková. Většinu mléčných produktů mohou návštěvníci ochutnat i na pokrmech, které nabízí abertamské bistro. Výrobky z abertamské sýrárny se pravidelně účastní soutěží regionálních potravin, a úspěšně. „Naší vlajkovou lodí je sýr arnika, ten dokonce vyhrál i celostátní soutěž," chválí Jeřábková a nezapomíná zmínit i výrobky masné: „Lidé si v našem řeznictví mohou zakoupit kvalitní a chuťově výborné hovězí, telecí a jehněčí maso. Anebo výrobky z něj, náš šikovný řezník nabízí jitrnice, jelita, sekanou, klobásky i uzené výrobky."

Kvalita jde v abertamské sýrárně také ruku v ruce s příjemným prostředím a pohodovým personálem, nezbývá než vyzkoušet!

Autor: Zdeňka Newiaková

20.3.2016 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Takhle to vypadá, když mají policisté den blbec.
AUTOMIX.CZ
45

Policie v nesnázích: kuriózní nehody strážců zákona

Jana Giričová-Šulcová.

Koncert podpoří obnovu zvonů v kostele v Rybářích

Dárců kostní dřeně nikdy nebude dost

Karlovarský kraj – Jedním ze stanovišť Západočeských dnů zdraví NEMOS, které se konají v sobotu 24. června v karlovarské Varyádě, bude určování krevních skupin a registr dárců kostní dřeně transfuzního oddělení Nemocnice Sokolov. 

Symfonický orchestr zakončil sezonu, ale ani v létě nebude mít volno

Karlovy Vary - Karlovarský symfonický orchestr dnes uzavře úspěšnou 182. sezonu koncertem Beethovena v Grandhotelu Ambassador Národní dům od 19:30. „Sezona dopadla velmi dobře. Návštěvnost byla poměrně vysoká," pochvaloval si ředitel KSO Petr Polívka.

Zažijte podchod jinak

Karlovy Vary - Galerie SUPERMARKETwc dnes zahájí od 15:00 akci Zažij podchod jinak! Akce bude probíhat za účelem oživení podchodů u galerie. Připravený je nabitý program plný zábavy, u které lidé můžou projevit svou kreativitu a přiučit se něčemu novému.

OTÁZKA PRO: Václava Lupínka, zakladatele iniciativy vedoucí k záchraně kostela

Kostel sv. Bartoloměje v obci Přílezy půl století chátral, nyní ožívá. Jakou akci tu pro jeho záchranu plánujete?

Předvolební speciál deníku: Jak splnila vláda své sliby?

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies