Modernizovaná je například prodejní galerie Moser: „Chtěli jsme vytvořit moderní prostor, ve kterém by instalace jednotlivých výrobků Moser odpovídala jejich jedinečnosti a kráse," říká o záměru rekonstrukce Antonín Vlk, předseda představenstva a generální ředitel sklárny Moser.

Zdařilou modernizací prošla rovněž promenáda před vstupem do sklárny a prostor mezi muzeem Moser, prodejní galerií a hutí, který nese název náměstí Ludwiga Mosera. Návštěvníky sklárny jistě zaujmou monumentální plastiky sklářského výtvarníka ak. malíře Jiřího Šuhájka nebo křišťálová fontána, kterou podle návrhu Lukáše Jabůrka, šéfdesignéra a uměleckého ředitele sklárny, vyrobili skláři z dílny sklářského mistra Zdeňka Drobného.

V prostoru před vchodem do sklárny vyrostlo nové Návštěvnické centrum, na jehož architektonickém návrhu pracoval architekt Martin Perlík a AP Studio Perlík & Knytl.

K relaxaci a občerstvení byla v prostoru Návštěvnického centra zřízena moderní kavárna Café Moser. Návštěvníci zde dále najdou prodejnu s upomínkovými předměty pro děti i dospělé a prostornou vstupní místnost do prohlídkového okruhu s přehlednou časovou osou historie a současnosti sklárny Moser.

Do sklárny a muzea Moser zavítá ročně až 50 000 hostů z celého světa. Sklárnu navštěvují autority sklářských a uměleckých oborů, sklářští výtvarníci a další umělci i odborníci.

„Tradiční jsou návštěvy významných státních představitelů včetně členů panovnických rodin, osobností kulturního, vědeckého a společenského života. Právě dokončené moderní úpravy jistě přispějí ke zviditelnění regionu Karlovarska a zároveň ke zvýšení renomé českého sklářství ve světě," konstatoval Vlk.