A nebylo divu. Patnácté narozeniny zde oslavil netradiční oslavenec, a to sumec albín jménem Václav. Na břehu rybníka se tak sešlo kolem dvoustovky zvědavců, kteří božičanským rybářům při výlovu ´asistovali´. Celkem byly sloveny bezmála tři tuny ryb.

„Vysadili jsme 2110 kusů ryb, což dělá 2688 kilogramů. Zkomorovali jsme 540 kusů a dále vysadili do revíru 31 kilogramů štiky a 25 kilogramů amura," ohlédl se za výlovem rybníka Borovice hospodář MO Božičany Václav Šnajdr. Právě on pak byl prvním gratulantem sumci albínu Václavovi, který oslavil patnácté narozeniny

. „Venoušek měřil 168 centimetrů a vážil 39 kilogramů, takže co se týče délky, přidal osm centimetrů a k tomu pak přibral tři kilogramy. Patnácté narozeniny jsme pak v rodinném rybářském kruhu oslavili jak se patří," se šibalským úsměvem si pochvaloval Šnajdr, který je sumcův adoptivní tatínek.

„Co se týče výlovu, tak 2110 ryb bylo převezeno do našeho revíru Chodovský potok II s názvem Bílá voda. Další pak jsou připraveny do tomboly na Dolovnou a také bychom neměli opomenout vánoční prodej," dodal hospodář.